Muottien puhdistusta Laserilla

Olemme tehneet kartoitusta kumi- ja muovituotteita valmistavien asiakkaidemme puhdistuskohteista ja törmänneet yhtenevään ongelmaan muottien puhdistamisen suhteen. Ympäristömääreet ja työturvallisuuden kiristyessä muottien puhdistukseen ennen käytetyt valmisteet eivät enää täytä nykyajan vaatimuksia ja täten niiden sisältöä on jouduttu muuttamaan. Samalla tehokkuus esimerkiksi muovituotteiden irrotusaineen liukenemiseen on heikentynyt huomattavasti. Tämä näkyy muottien puhdistamiseen kuluvassa ajassa.

Yhteistyössä muovialan yrityksien kanssa olemme tutkineet laserpuhdistuksen etuja muottien puhdistamiseksi ja todenneet sen käytössä olevan parhaimmillaan jopa 10 kertaa nopeampaa kuin nykyisillä puhdistusaineilla. Laser ei myöskään kuluta muottia, jolloin muotin käyttöikä kasvaa huomattavasti. Laitevalmistaja onkin sanonut että heidän pisin testausjaksonsa, 1000 kertaa laserpuhdistettu muotti, ei osoittanut muotissa laserpuhdistuksesta johtuvaa muutosta.

Alla muutamia kuvia, jotka otettu todellisissa tilanteissa ja puhdistus toteutettu kerta pyyhkäisyllä laserilla. Osassa kuvista voi erottaa, miten irrotusvaha on muuttanut rakennettaan hieman kovettuen ja siitä johtuen irtoamalla levyinä muotin pinnalta.

dav

dav

dav

dav

 

-Jussi

0 kommenttia

Jätä kommentti!

Haluatko liittyä keskusteluun?
Sana on vapaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *